22 жовтня 2019 року для зустрічі з молоддю Великобурлуцької ОТГ на Харківщині в рамках проекту «Посилення децентралізації: антикорупційні політики для нових об’єднаних територіальних громад» завітав експерт Чугуївської правозахисної групи Роман Лихачов. З метою підвищення обізнаності молоді щодо етичної поведінки, шляхів подолання корупції в Україні серед учнів комунального закладу «Великобурлуцький ліцей» було проведено конкурс на визначення кращих знавців з питань економіки, права та протидії корупції. Конкурс проходив за прозорими правилами, які встановили самі учасники і як результат – молодь показала високі результати.

Наприкінці заходу разом з  Великобурлуцьким селищним головою Віктором Миколайовичем Терещенко, керівництвом ліцею Роман Лихачов  вручив переможцям конкурсу грамоти та подарунки. «Сьогоднішня молодь керуватиме країною завтра. Ми повинні зробити все, щоб майбутні покоління жили в державі без корупції та не знали слово «хабарі» , — сказав Роман Лихачов. За словами голови громади  саме молодь є запорукою щасливого майбутнього України, тому в громаді в співпраці з партнерами постійно планується низка ініціатив для молоді

Довідка                       
Проект впроваджує Коаліція громадських організацій — Чернігівський Центр Прав Людини, Центр громадської адвокатури, Громадська ініціатива Луганщини, Фонд розвитку міста Миколаєва та Чугуївська правозахисна група. 
Організації мають значний успішний досвід забезпечення участі громадськості у місцевому самоврядуванні, аналізу місцевих та національних політик, здійснення профільних реформ, а також протидії корупції шляхом застосування інструментів місцевої демократії.
Проект «Посилення децентралізації: антикорупційні політики для нових об’єднаних територіальних громад» реалізується завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії.