Наразі існує досить багато інструментів за допомогою яких можна контролювати бюджетні витрати, вони постійно вдосконалюються. Одним із таких інструментів є Антикорупційна карта ремонтів, створена Експертами ГО «Антикорупційний штаб».

Для чого потрібна карта?

Як нею користуватися?

Як знайти потрібну адресу на карті?

Як залишити скаргу або повідомлення про імовірну проблему?

Відповіді на ці та багато інших питань знайшли учасники тренінгу, який відбувся 13 червня 2019 року в м. Чугуєві.

Експерт та тренер Реформаторської коаліції Чугуїщини Роман Лихачов, ознайомив присутніх із можливостями, які надає вказаний інтернет ресурс, зокрема це контроль за ремонтними роботами, що фінансуються за рахунок бюджетних коштів.

«Тут Ви можете дізнатись інформацію про суму витрачених коштів на проведення ремонту, замовника та підрядника, а головне залишити свої коментарі та скарги, які точно не залишаться без уваги».

Після теоретичного ознайомлення, учасники мали змогу на практиці оцінити можливості Антикорупційної карти ремонтів.

Підсумовуючи отриманні знання учасники зазначили, що даний інструмент буде сприяти, як підвищенню прозорості роботи органів влади, так і активному залученню громадян до вирішення локальних проблем в громаді.

Довідка: Захід організований Коаліцією громадських організацій Чугуївщини в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США

#РеформаторськаКоаліціяЧугуївщини

#РегіональнаСпівпраця