18 січня в м. Чугуєві, коаліція громадських організацій, презентувала громадськості та місцевим органам влади, цілі і завдання коаліції, а також основні напрямки діяльності.

Консолідація зусиль громадського сектору – важливий чинник побудови демократичного суспільства.

Розуміючи це, 15 громадських організації та ініціатив Чугуївщини, серед яких:                     ГО «Чугуївська правозахисна група», ГО «Центр правових та політичних досліджень «Дума» ГО «Мережа антикорупційних центрів», Громадська зоозахисна  ініціатива захисту тварин, громадська ініціатива учасників АТО, Чугуївський місцевий центр з надання вторинної правової допомоги, Редакція газети  «Правова Позиція», ГО «Наш дім «Мосьпанове», ГО «Слобожанський ресурсний центр», ГО «Діалог з молоддю», Центр психологічної реабілітації для наркозалежних «Метод», громадська ініціатива «Спортивний клуб «Чугуїв», Громадська ініціатива «Жінки Чугуївщини», Редакція групи Чугуїв info, Чугуївський офіс Мережі правового розвитку, об’єдналися в коаліцію та визначили шість основних напрямків діяльності, серед яких:

«Безпечне місто»;

«Прозоре місто»;

«Комфортне та екологічне місто»;

«Прозорість судової влади»;

«Незалежні засоби масової інформації»;

«Спортивне місто».

Завдання ж секретаріату Реформаторської коаліції Чугуївщини полягає у координації діяльності членів коаліції та об’єднанні їх ресурсів, задля втілення у життя Дорожньої карти реформ Чугуєва – стратегічного документу коаліції.

Резюмував у вступному слові керівник секретаріату Павло Іванін.

Про заплановану діяльність за ключовими напрямами, присутніх проінформував комунікаційний менеджер Віталій Бабика.

Одну із вже втілених у життя ініціатив коаліції, презентував Роман Лихачов, заступник голови правління ЧМГО «Чугуївська правозахисна група».

Учасники заходу дізнались про історію створення та  роботу Першого громадського центру правосуддя на Харківщині, що діє на базі Чугуївського офісу Мережі правового розвитку ЧМГО «Чугуївська правозахисна група», який покликаний полегшити доступ громадян до правосуддя, адміністративних та соціальних послуг, послуг з надання правової допомоги й альтернативного вирішення спорів.

Наприкінці зустрічі всі охочі змогли поставити свої питання та висловити свої побажання стосовно діяльності коаліції.

Головним же завданням та результатом своєї діяльності  представники коаліції бачать підвищення участі громадськості в прийнятті управлінських рішень, які стосуються життя міста Чугуєва.

Довідка: Захід організований Коаліцією громадських організацій Чугуївщини в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США

#РеформаторськаКоаліціяЧугуївщини

#РегіональнаСпівпраця