21 грудня 2018 року в м. Чугуїв, в приміщенні Художнього-меморіального музею І.Ю. Рєпіна, відбувся публічний захід щодо інформування про старт проекту «Заснування та розвиток в Україні громадських центрів сприяння доступу до правосуддя».

Участь у заході взяли представники органів державної влади та місцевого самоврядування, залучених до реалізації проекту, громадськості та ЗМІ.

Зустріч відкрив Роман Лихачов – керівник Проекту, який розповів про міжнародний досвід впровадження центрів сприяння доступу до правосуддя та перспективи створення центрів в Україні.

Радник голови Чугуївської районної ради Віталій Завгородній, у вступному слові, акцентував увагу на необхідності підвищення довіри громадян до діяльності та послуг, що надаються органами влади, місцевого самоврядування і судом та висловив впевненість, що реалізація Проекту буде сприяти даному процесу.

Концепцію створення Центру його цілі та завдання, а також очікувані результати, присутнім презентував Віталій Бабика – член правління Мережі правового розвитку.

Під час презентації присутні ознайомились із планом реалізації проекту, зацікавленими сторонами, що будуть брати участь в його реалізації. Окремим блоком були висвітлені послуги, що будуть надаватись центром та механізм їх отримання.

Після цього, охочі змогли поставити свої питання. Зокрема, учасниками піднімались питання надання правової допомоги, перенаправлення клієнтів, впровадження шкільної медіації та альтернативне вирішення спорів.

Захід завершився, ще однією приємною подією! Роман Лихачов та Віталій Завгородній нагородили переможців конкурсу учнівських есе «Права людини крізь призму сучасності», який було організовано ГО «Чугуївська правозахисна група». Переможцями стали учениця Зарожненського навчально-виховного комплексу Чугуївської районної ради — Ліліана Тугай та її вчитель Прологаєва Надія Павлівна, яким були врученні грамоти та цінні подарунки.

#ГЦП
#Громадський_центр_правосуддя
#МПР
#Мережа_правового_розвитку
#РеформаторськаКоаліціяЧугуївщини