В рамках проекту «Підвищення прозорості місцевих бюджетів, упровадження гендерних підходів у бюджетний процес та підзвітна громаді робота новообраних депутатів у об’єднаних територіальних громадах Донецької області та Харківської області», який виконує Чугуївська правозахисна група за підтримки Посольства Великої Британії в Україні команда проекту зустрілась з працівниками Великобурлуцької селищної ради та її виконавчого комітету . Говорили про плани громади, роботу депутатів, відкритість та прозорість бюджету, залучення інвестицій в громаду тощо. Особисто вразила відкритість команди селищного голови для людей. Уявіть, що номер мобільного телефону Великобурлуцького селищного голови Терещенко Віктора Миколайовича та членів його команди розміщено на сайті громади http://vel-burlyk.rada.org.ua/telefonnij-dovidnik-pracivni…/ (хто не вірить – можете перевірити, як зробили ми).

Під час інформаційного заходу з командою проекту представили попереднє оцінювання відкритості та доступності бюджетної інформації та бюджетних рішень, а також глибини та якості залучення громадян до бюджетного процесу у Великобурлуцькій об’єднаній територіальній громаді. Відповідне оцінювання проведено з використанням Методології оцінки прозорості місцевих бюджетів, яка була розроблена групою експертів Громадського Партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» в співпраці з Асоціацією міст України та науковцями Національної академії державного управління в рамках проекту Фонду Східна Європа «Публічні бюджети від А до Я» за підтримки Європейського Союзу.

На даний час громада також отримала попередні рекомендації від команди проекту щодо підвищення відсотка відкритості та доступності бюджетної інформації, залучення громадян до бюджетного процесу та сплановано співпрацю з експертами Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» на майбутнє.

Довідково: Великобурлуцька ОТГ досить молода (перші вибори відбулись 29 квітня 2018 року), чисельність населення 7657 осіб, площа об’єднаної територіальної громади: 209.09 км 2