Майже всі юрособи-інвестори партійного осередку «Нашого краю» пов’язані з нардепом Фельдманом. Він — співголова партії та очільник Харківського обласного осередку. Одна з компаній-інвесторів є кіпрським офшором.

Місцевий депутат Заболотний перерахував кошти через 19 своїх компаній. Гроші партії відправляють і кандидати у депутати Харківської міськради.

Держфінансування з 2016 року отримують лише парламентські партії, однак звітувати про витрачені кошти зобов’язали всі офіційно діючі партії. Після наступних виборів на державну фінансову підтримку претендуватимуть навіть ті, хто не пройшов в парламент, але подолав 2% бар’єр.

Громадський рух ЧЕСНО проаналізував фінансовий стан місцевих осередків партій, які мають фракції у Харківській міській та обласній радах.

Другу сходинку у цьому рейтингу посідає партія “Наш край”, співголовами якої є нардепи-кнопкодави Антон Кіссе та прогульник Олександр Фельдман, нардеп VII скликання Сергій Кальцев та колишній заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Мазурчак. Всі вони, крім останнього, є вихідцями з “Партії регіонів”.

На Харківщині представники “Нашого краю” є і в обласній, і в Харківській міській радах. До облради було обрано 11 депутатів, а до міськради — 7.

Обласна організація партії «Наш край», згідно з фінансовими звітами, не має жодного офіційно зареєстрованого працівника. Утім, фінзвіти демонструють, що діяльність осередок партії веде.

Станом на 2017 рік у харківського “Нашого краю” було право власності на 11 об’єктів нерухомості, 5 із яких знаходяться у місті Харків.

Найбільшим внескодавцем-юридичною особою у 2016–2017 роках був ПАТ “Концерн АВЕК та Ко”, керівником якого є Сергій Платонов, а власником 60% акцій — співголова партії «Наш край» та нардеп-мажоритарник Олександр Фельдман. З рахунків цієї фірми осередку перерахували майже 1,3 млн грн.

Читати весь матеріал: http://www.chesno.org/post/718/