Триває конкурсний відбір слухачів на антикорупційні міждисциплінарні студії, що проходитимуть в Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Курс комплексної навчальної програми, спрямованої на підготовку експертів та аналітиків в антикорупційній сфері, розрахований на вісім місяців.

Протягом цього часу слухачі вивчатимуть корупцію як соціально-правове явище, її вплив на всі процеси державотворення, механізми запобігання та протидії корупції (в тому числі особливості та інструменти боротьби з великою політичною, адміністративною та побутовою корупцією), розслідування корупційних правопорушень тощо. Окрема увага буде приділена проблемі легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, інструментам запобігання легалізації таких доходів, зокрема, фінансовому моніторингу та можливостям Міжнародної групи з протидії відмиванню грошей (FATF), фінансових розвідок тощо. Програма включає також семінари та тренінги, присвячені журналістським розслідуванням та адвокаційним стратегіям у сфері протидії корупції.

Сертифікатна програма «Антикорупційні міждисциплінарні студії» буде корисною для представників антикорупційних органів та громадських організацій, помічників народних депутатів, експертів Ради громадських експертиз Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції антикорупційної прокуратури та НАЗК, працівників інших правоохоронних і контролюючих органів, агенцій в сфері протидії корупції, працівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських активістів, журналістів, викладачів інших вузів, що бажають підвищити власну кваліфікацію у даній сфері, юристів приватних компаній, а також аспірантів, які планують науково досліджувати корупцію.

Зацікавлені можуть подати заявку на конкурс до 8 вересня.

Початок першого семестру – 14 вересня. Другий семестр стартує 15 січня і триватиме до 1 травня. Заняття проходитимуть двічі на тиждень – у четвер і п’ятницю, з 18.00 до 20.50.

Програма є повністю безкоштовною для 20 слухачів відібраних за результатами конкурсного відбору.

Проект здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Більше інформації про конкурс – на сайті Національного університету «Києво-Могилянська академія» за посиланням: https://acrec.org.ua/courses/digital-koruptsiya-abo-pryhovana-zahroza/

Міжнародний фонд «Відродження»

http://www.irf.ua/allevents/news/anticor_nukma/