Громадська організація «Чугуївська правозахисна група» реалізовує проєкт«Надання підтримки громадянам на території Харківської області під час бойових дій». Впровадження проєкту підтримується ПРООН та ЄС. Його метою є надання невідкладної адресної підтримки громадянам, які через проведення бойових дій на території свого проживання чи перебування опинилися у скрутному становищі. Особлива увага приділяється самотнім громадянам, людям старшого віку, людям з інвалідністю та людям із низьким рівнем доходу. Чугуївський район із першого дня повномасштабної війни знаходиться в зоні бойових дій і підтримка населення саме цього регіону забезпечує надійний тил нашої армії. «Чугуївська правозахисна група» намагається не залишити без уваги кожного. Волонтери відвідують найвіддаленіші куточки району і намагаються не забувати про родини людей, які опинилися в складній ситуації.

У період з 15 травня по15 червня 2022 року гігієнічні набори від волонтерів отримали 100  родин із дітьми. 

«В першу чергу набори отримали внутрішньо переміщені особи, одинокі матері, багатодітні та малозабезпечені сім’ї, родини з особами з інвалідністю та опікунські сім’ї – тобто вразливі категорії населення, котрі потребують підтримки під час війни», – говорить керівник проєкту Роман Лихачов 

«Ми сформували гігієнічні  набори за принципом, аби люди могли вільно дбати про гігієну всієї своєї родини та особливо зосередились на догляді за дітьми», – зазначає керівник Чугуївської правозахисної групи Іван Мудраченко.  

«Завдяки допомозі волонтерів Чугуївської правозахисної групи мої дітки забезпечені найнеобхіднішим. Я так вдячна за турботу та небайдужість»,–каже пані Олена, багатодітна мама з селища Малинівка на Чугуївщині.

Матеріал підготовлено командою проєкту «Надання підтримки громадянам на території Харківської області під час бойових дій», який реалізує громадськаорганізація«Чугуївська правозахисна група» за сприяння ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансування Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН:Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН(ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз(ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.