За повідомленням Управління з контролю за використанням та охороною земель ГУ Держгеокадастру в Харківській області по даному факту ведеться досудове слідство

Мережа антикорупційних центрів – громадська платформа, засновниками якої стали: Чугуївська правозахисна група, Центр правових та політичних досліджень «ДУМА», Приазовська правозахисна група, а також низка ініціативних груп, громадських активістів і журналістів — розслідувачів. Основною діяльністю Мережі антикорупційних центрів є виявлення, протидія та боротьба із корупційними діями осіб, у тому числі посадовців.

У  листопаді 2020 року Мережі стало відомо, що невстановлені особи використовують чотири земельні ділянки на території Старосалтівської селищної ради Чугуївського району Харківської області без належного оформлення права власності чи оренди.

За даним фактом антикорупційними склали звернення до Управління з контролю за використанням та охороною земель ГУ Держгеокадастру в Харківській області щодо проведення перевірки використання цих земель.

Згідно відповіді Держгеокадастру, за зверненням Мережі проведено перевірку та підтверджено неправомірне використання вказаних земельних ділянок. Наразі співробітники Держгеокадастру звернулись із заявою до правоохоронних органів. Ведеться досудове слідство.