Як стало відомо з закупівель https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-18-004374-b Комунальне некомерційне підприємство Слов’янської міської ради «Центр первинної медико – санітарної допомоги міста Слов’янська» під час COVID-19 спланувало закупити засоби для догляду за малюками та дорослими  (памперси Tena Slip Plus) . Основними конкурентами під час закупівлі стали ФОП Маслаков Гнат Павлович та ФОП Садиков Руслан Казанфарович. Переможцем стал Садиков.

Маслаков та Садиков є пов’язаними особами, про що свідчить сплутані поміж ними контактні мобільні та електронні адреси, як зазначають «Наші гроші».

Електронну адресу Маслакова, fizalis2016@gmail.com, на одній із закупівель використовував Руслан Садиков.

Маслаков, зі свого боку, допустив неуважність при підготовці тендерних документів – на одній із довідок зазначив не свій мобільний номер, а номер єдиного конкурента на торгах, підприємця Садикова, – 0661647801, який прописаний в усіх тендерних документах останнього, а також у його профайлі в ЄДР.

За даними «Bipro.Prozorro», у період часу з середини 2017 року Садиков та Маслаков складали одне одному конкуренцію на 20-ти тендерах. Станом на 11 квітня, Садиков підписав із бюджетниками Донеччини договорів на 3,41 млн грн, а Маслаков – на 5,39 млн грн.

Під час цієї закупівлі ФОП Маслаков та ФОП Садиков подали ідентичні документи та пропозиції, що дозволяє вказати на можливість підготовки цих документів одними й тими ж особами

До речі, цікавий факт. ФОП Маслаков Гнат Павлович запропонував здійснити поставку товару (памперсів) за  994 462,50 грн , а ФОП Садиков Руслан   Казанфарович за 1 153 261,80 грн, тобто майже на 20% дорожче, однак в останній момент ФОП Маслаков Гнат Павлович самоусунувся від перемоги і тендер виграв ФОП Садиков Руслан, з яким 11 листопада 2020 року і було укладено договір на суму в 20% дорожче.

Досить цікаві у ФОП Садикова родичі в бізнес-партнерів. Так Руслан Садиков є бенефіціаром ТОВ «Мисливець Слов’янщини». Крім нього до складу товариства входить Тесленко Юрій Володимирович. Останній фігурує в декларації своєї дружини  Тесленко Ірини Анатоліївни https://public.nazk.gov.ua/declaration/19f77ccc-cc42-4125-a234-d0728cf6ba16 . Її місце роботи: Головне управління ДФС у Донецькій області заступник начальника відділу.  Декларація подружжя Тесленко вражають кількістю квартир, будинків та автомобілів.

Іван Мудраченко

*Стаття підготовлена в рамках проекту «Моніторинг та аналіз бюджетних витрат, спрямованих на боротьбу з COVID-19», що  реалізується «Мережею антикорупційних центрів» за фінансової підтримки міні-гранту від проекту «Підвищення потенціалу ОГС соціальної сфери в України» за фінансової підтримки Європейського Союзу.