Чугуївській правозахисній групі стала відома інформація про можливе самовільне використання земельних ділянок розташованих на території Савинської селищної ради Балаклійського району Харківської області.
У зв’язку із вищевикладеним юристи звернулись до Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного Управління Держгеокадастру у Харківській області про проведення перевірки правомірності використання земель та вжиття заходів.
Листом Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного Управління Держгеокадастру у Харківській області від 26.11.2019 року повідомлено, що за результатом проведених заходів контролю за використанням земельної ділянки площею 1,9300 га з кадастровим номером 6320255700:01:000:0407,громадянина Л. притягнуто до адміністративної відповідальності (ст. 53 КУпАП). Накладено адміністративний штраф та розраховано розмір шкоди, завданої внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки.

Стаття підготована в рамках проекту «Запобігання та протидія корупції в сфері земельних відносин на території Одеської та Харківської області» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».