Мережі антикорупційних центрів стала відома інформація про можливе самовільне використання земельної ділянки загальною площею 17,36 м 2 в водоохоронній зоні та прибережній захисній смузі водного об`єкту який розташований на території Шебелінської сільської ради Балаклійського району Харківської області.

Вказана земельна ділянка можливо самовільно зайнята через відсутність відповідного рішення про передачу вказаної земельної ділянки у власність або передання у користування (оренду) та за відсутності вчиненого правочину щодо неї та державної реєстрації, чим можливо порушено вимоги ст. ст. 60-61 Земельного кодексу України.

За даним фактом Мережа антикорупційних центрів звернулась до Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, Регіонального офісу водних ресурсів у Харківській області, народних депутатів України, Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області, Прокуратури Харківської області з вимогою провести перевірку використання земельної ділянки та вжиття заходів щодо її звільнення.

Порушення водного законодавства тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно з законодавством України.