Мережі антикорупційних центрів стала відома інформація про можливе самовільне використання земельної ділянки водного фонду біля с. Прудянка Дергачівського району Харківської області на території Токарівської сільської ради.

Так, виявлено самовільне використання земельної ділянки водного фонду площею 30,5 га, яка розташована в культурно-рибному господарстві (КРГ) «Прудянське водосховище», що розташований біля с. Прудянка Дергачівського району Харківської області на території Токарівської сільської ради.

Вказана земельна ділянка самовільно зайнята за відсутності відповідного рішення про передачу вказаних земельних ділянок у власність або передання у користування (оренду) та за відсутності вчиненого правочину щодо них та державної реєстрації, чим порушено вимоги ст. ст. 60-61 Земельного кодексу України.

За даним фактом Мережа антикорупційних центрів звернулась до Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, Регіонального офісу водних ресурсів у Харківській області, народних депутатів України, Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області, Прокуратури Харківської області з вимогою провести перевірку використання земельної ділянки водного фонду та вжиття заходів щодо її звільнення.

Порушення водного законодавства тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно з законодавством України.