26 листопада 2019 року відбулось обговорення проекту Антикорупційної програми та НПА по конфлікту інтересів в одній із пілотних громад Харківської області у рамках проекту «Посилення децентралізації: антикорупційні політики для нових об’єднаних територіальних громад», яке організоване ГО «Чугуївська правозахисна група» .

У Великобурлуцькій ОТГ, яка стала одним із партнерів громад-учасниць проекту, відбулось обговорення антикорупційних документів, практика застосування яких стала найбільш успішною для об’єднаних громад.

В заходах прийняли участь:

— Роман Лихачов – заступник голови правління Чугуївської правозахисної групи; координатор проекту.

Під час обговорення учасники з числа чиновників,  відзначили, що застосування  Антикорупційної програми та НПА по конфлікту інтересів допомагає систематизувати обов’язки, визначити систему виконавців, терміни, упорядкувати моніторинг виконання та оцінку ефективності. Окрім того, органи влади можуть передбачати додаткові заходи, які сприяють досягненню прозорості та відкритості роботи, залучення громадськості. Під час обговорення з’ясовано, що в селищній раді  напрацьовані чимало позитивних практик (наприклад, порядок інформування депутатів та працівників про потребу декларування доходів, надання консультацій працівникам як діяти в тій чи іншій ситуації, коли існують ризики правопорушень та інші).

До кінця року учасники в рамках проекту напрацюють проекти документів, а також проведуть зустрічі із місцевими активістами, посилять комунікацію та співпрацю між місцевими жителями, органами влади та громадянським суспільством.

Контактна особа: Лихачов Роман

тел.067-57-55-939

e-mail: chpg@ukr.net

Довідка: Проект проходить завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках проекту «Посилення децентралізації: антикорупційні політики для нових об’єднаних територіальних громад».