22 листопада 2019 року відбулась зустріч-обговорення із активістами з числа молоді в одній із пілотних громад Харківської області у рамках проекту «Посилення децентралізації: антикорупційні політики для нових об’єднаних територіальних громад».

Великобурлуцька ОТГ, яка стала одним із партнерів – громад-учасників проекту, відбулось організоване ГО «Чугуївська правозахисна група» обговорення із молоддю об’єднаної громади.

На інтерактивному заході учасники говорили про таке соціальне явище як корупція, детально розглядали сфери корупції та спілкувались щодо прозорості та корупції в системі освіти. Молодь дізналась багато нового про корупцію – звідки вона походить, які причини появи корупції, які наслідки вона має, як існування корупції відображається на якості життя кожного з нас, нашої громади, держави, світу. Також молодь дізналась про ефективні рецепти протидії.

Під час Антикорупційної вікторини учасники, які давали правильну відповідь отримували заохочувальні призи – брендовані блокноти та ручки.

Як організатори, так і учасники залишилися задоволеними від проведеної роботи та вмотивованими до свідомої участі в антикорупційної діяльності.

В заходах прийняли участь:

— Роман Лихачов – заступник голови правління Чугуївської правозахисної групи; координатор проекту.

Нагадаємо, що проект впроваджує Коаліція громадських організацій – Чернігівський Центр Прав Людини, Центр громадської адвокатури, Громадська ініціатива Луганщини, Фонд розвитку міста Миколаєва та Чугуївська правозахисна група. Організації мають значний успішний досвід забезпечення участі громадськості у місцевому самоврядуванні, аналізу місцевих та національних політик, здійснення профільних реформ, а також протидії корупції шляхом застосування інструментів місцевої демократії.
Контактна особа: Лихачов Роман

тел.067-57-55-939; e-mail: chpg@ukr.net

Довідка: Проект проходить завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках проекту «Посилення децентралізації: антикорупційні політики для нових об’єднаних територіальних громад».