У зв’язку з численними нападами на активістів та з метою їхнього ефективного правового захисту на базі 9 приймалень Української Гельсінської Спілки з Прав Людини (Київ, Чугуїв, Львів, Чернігів, Одеса, Суми, Херсон, Черкаси, Дніпро)  працюють юристи, які надають безоплатну правову допомогу постраждалим активістам.

З метою інформування громадськості та органів влади про діяльність офісу в Чугуєві відбулись зустрічі юриста громадської приймальні Маргарити Лихачової в місті Чугуїв з керівництвом районної державної адміністрації, представниками громадськості та Чугуївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги. Окремо про можливість отримання ефективного захисту від юристів УГСПЛ  Маргарита Лихачова проінформувала учасників форуму громадських активістів та органів місцевого самоврядування, що проходив 31 жовтня 2019 року в Чугуєві.

Правову допомогу в Харківській області постраждалі активісти, правозахисники можуть отримати за адресою: місто Чугуїв Харківської області , вулиця Комарова, 20 офіс 14. Тел. 0971793822

Діяльність офісів УГСПЛ здійснюється в рамках проекту «Забезпечення правового захисту правозахисників та активістів в Україні» за підтримки Фонду прав людини посольства королівства Нідерландів.