Громадською організацією «Мережа антикорупційних центрів» в рамках проекту «Громадськість проти корупції» проведено аналіз  230 декларацій, під час проведення якого виявлено 20 порушень заповнення, подання декларацій, порушень вимог щодо конфлікту інтересів.

Так, під час аналізу виявлено, що депутатом Коломацької районної ради Харківської області Торяник Світланою Василівною не було подано декларацію за 2016-2018 роки у зазначений законодавством строк. Відповідно до ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» депутат є суб’єктом декларування та зобов’язаний подавати декларацію, оскільки є особою уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Про даний факт голова громадської організації «Мережа антикорупційних  центрів» Рогозін С.Л. направив заяву про вчинення кримінального правопорушення до Головного управління Національної поліції  Харківської області  та Дергачівської місцевої прокуратури.

У разі виявлення кримінального правопорушення депутату загрожує кримінальна відповідальність за ч. 1 ст.366-1 КК України — штраф від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Публікація створена в рамках проекту «Громадськість проти корупції» за підтримки Європейського Союзу в рамках Програми для посилення інституційної спроможності та впливу громадських організацій на регіональні зміни