31 травня 2019 року в м. Чугуєві, коаліція громадських організацій провела експертне обговорення на тему «Запровадження Антикорупційної карти ремонтів (прозорість проведення ремонтів за бюджетні кошти)».

«Тепер кожна людина може бачити, як використовуються бюджетні кошти, спрямовані на утеплення будинку, у якому вона проживає, заміну водопровідних труб, ремонт тротуарів, шкіл та лікарень у її районі».

Зазначив у вступному слові експерт ГО «Чугуївська правозахисна група» — Роман Лихачов.

Експерти ГО «Антикорупційний штаб» створили онлайн-інструмент, яким можна легко і просто контролювати мільйони гривень, які щороку виділяються місцевою владою на оновлення інфраструктури і модернізацію українських міст.

Це онлайн-карта, на якій відображено здійснені ремонти в Україні за останні три роки, їхню вартість та строки виконання. Карта дозволяє мешканцям міст швидко шукати об’єкти ремонту, які їх цікавлять, бачити розмір їх фінансування і терміни виконання робіт.

Наразі м. Чугуїв також внесено до вказаної карти. Після презентації, експерт наглядно продемонстрував присутнім, як працювати із вказаним онлайн-ресурсом та відповів на чисельні запитання учасників заходу.

Простота використання ресурсу дозволяє громадянам, у разі невиконання або неякісного виконання робіт, зафіксувати цей факт шляхом коментаря чи фотографії об’єкту. Експерти Антикорупційного штабу обов’язково допоможуть перевірити чи виконаний ремонт належним чином, і, у разі необхідності, звернутися до контролюючих або правоохоронних органів.

Підсумовуючи зустріч, учасники заходу підкреслили, що даний інструмент стане корисним для активних громадян м. Чугуєва та дозволить оперативно реагувати на можливі порушення при витрачанні коштів громади.

Довідка: Захід організований Коаліцією громадських організацій Чугуївщини в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США

#РеформаторськаКоаліціяЧугуївщини

#РегіональнаСпівпраця