Громадською організацією «Мережа антикорупційних центрів», проведено аналіз 500 декларацій на відповідність стилю життя депутатів районних рад Харківської області.

Під час проведення перевірки, було виявлено 50 порушень законодавства при заповненні декларацій.

Так, під час аналізу виявлено, що депутат Лозівської районної ради Харківської області  Калина Світлана Павлівна.

Депутатом було подано сумнівну інформацію у деклараціях про доходи за 2016, 2017 роки:

 https://public.nazk.gov.ua/declaration/77298017-1071-41f7-bf48-aaaf50cfca12

https://public.nazk.gov.ua/declaration/71db355dc4d4-41abbce8-8781a8583f9b

Калина С.П. не вказаа в декларації що є співзасновником ФЕРМЕРСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА «ЛІЛІЯ-5» Код ЄДРПОУ 41150437.

ЇЇ особистий внесок у статутний капітал складає 50 000.00 грн.

Таким чином, Калина С.П. надала недостовірні відомості. Відповідно до ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» Калина С.П. є суб’єктом декларування та зобов’язана подавати декларацію, оскільки є особою уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Про даний факт голова громадської організації «Мережа антикорупційних  центрів» Рогозін С.Л. направив повідомлення до  Головного управління національної поліції в Харківській області, Національного агентства з питань запобігання корупції, прокуратури та Лозівської районної ради, щодо притягнення порушниці до відповідальності.

Департамент перевірки декларацій та моніторингу способу життя Національного агентства з питань запобігання корупції повідомляє, що отримана інформація від ГО «Мережа антикорупційних центрів» буде врахована в разі проведення повної перевірки декларації Калини С.П.

Дана публікація була створена за фінансової підтримки Європейського Союзу. За зміст публікації відповідальність несе ГО «Мережа Антикорупційних Центрів». Зміст публікації не є відображенням офіційної позиції Європейського Союзу.