«Атестація» депутатів  місцевих рад» це інструмент комплексної персональної оцінки результатів діяльності депутатів місцевих рад. Метою атестації є зміцнення комунікації між виборцями та депутатами, шляхом підвищення рівня поінформованості виборців про роботу депутатів, що їх представляють. Оцінка персональної діяльності депутата, що заснована на об’єктивних критеріях, дає змогу кожному народному обранцю підвищити рівень довіри збоку виборців як до себе персонально, так і до місцевої ради в цілому.

В рамках проекту «Підвищення прозорості місцевих бюджетів, упровадження гендерних підходів у бюджетний процес та підзвітна громаді робота новообраних депутатів у об’єднаних територіальних громадах Донецької області та Харківської області» експерти провели атестацію роботи депутатів Малинівської селищної ради Чугуївського району Харківської області.

Аналізуючи проведену роботу експертами виявлено, що на офіційному сайті ради інформація про депутатів розміщена частково, про час та місце прийому виборців інформація відсутня. За досліджуваний період не знайдено у відкритому доступі інформації про інформування депутатами виборців про свою діяльність. Депутати Малинівської селищної ради переважно дисципліновано відвідують пленарні засідання. Відсутні депутати, які пропустили більше 50% пленарних засідань. Депутати Малинівської селищної ради неактивно використовують право подання депутатського запиту для вирішення проблем своїх виборців. За рік було розглянуто  один  депутатського запита. На офіційному сайті селищної ради відсутні матеріали І – ІV сесій, частково відсутні дані поіменного голосування.

Щодо критерію відкритості та прозорості експертами встановлено, що одним з найголовніших показників відкритості депутата є доступність повної інформації на офіційному веб-сайті: наявність фото та біографічних відомостей, в яких зазначена інформація про освіту, досвід роботи, місце роботи, сімейний стан, партійну приналежність. На сайті Малинівської селищної ради дані про депутатів розміщені частково.

Наступним критерієм відкритості депутата є оприлюднення повної та актуальної інформації про прийом виборців в онлайн режимі. На сайті Малинівської селищної ради така інформація недоступна.

Дуже важливим в діяльності депутати інформувати виборців про свою діяльність. Прийом виборців та безпосередні зустрічі із виборцями є одним з таких способів комунікації. Однак в наш час важливими для покриття максимальної кількості виборців стали соціальні мережі, які дають змогу депутатам донести інформацію про свою максимальному колу громадян та швидко реагувати на їх заяви, пропозиції, зауваження. В Малинівській селищній раді жоден депутат не використовує активно соціальні мережі для інформування про свою депутатську діяльність та для комунікації з виборцями.

Щодо критерію доброчесності експертами виявлено, що більшість депутатів відповідально поставились до свого обов’язку відвідування пленарних засідань ради. Жоден депутат за досліджуваний період не пропустив більше 50% пленарних засідань.

Додатковим елементами для актуалізації проблем територіальної громади є право місцевих депутатів виступати під час пленарних засідань та подавати депутатські запити. Однак депутати Малинівської селищної ради не активно користуються своїми правами. Так, за досліджуваний період селищною радою був підтриманий тільки один запит — щодо розслідування кримінального провадження по руйнуванню трубних комунікацій.

У 2018 році депутати місцевих рад, згідно закону «Про запобігання корупції», зобов’язані були подати свої декларації про майно, доходи та фінансові зобов’язання. Всі депутати Малинівської селищної ради дотрималися норми закону і подали свої декларації.

Хорошою практикою доброчесності депутата є додаткове оприлюднення декларації на власному сайті, у Facebook чи офіційному веб-сайті ради, але прикладів додаткового олюднення декларації в Малинівській селищній раді не виявлено.

Ще одним обов’язком депутатів згідно закону «Про запобігання корупції» є врегулювання наявного конфлікту інтересів. В усіх випадках виявлення конфлікту інтересів депутати повідомляли на сесії про наявність конфлікту інтересів.

Щодо критерію підзвітності. Згідно ч. 1 ст. 16 закону «Про статус депутатів місцевих рад» депутат місцевої ради повинен не рідше одного разу на рік прозвітувати про свою роботу перед виборцями. На час здійснення оцінювання термін звітування ще не вийшов. На даний час інформація щодо проведення звітування у відкритих джерелах відсутня.

Аналізуючи усе вищевикладене, експерти рекомендують відповідальним особам Малинівської селищної ради оприлюднити на своєму офіційному сайті:

  1. інформацію про депутатів селищної ради (інформацію про освіту, досвід роботи, місце роботи, сімейний стан, партійну приналежність, а також фотокартку )
  2. інформацію про час, місце проведення прийому виборців.
  3. тексти річних звітів депутата по мірі їх надходження до селищної ради;
  4. протоколи пленарних засідань та протоколи постійних комісій.
  5. матеріали І – ІV сесій, результати поіменного голосування VІІ сесії.

 

*Статтю підготовано завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках проекту «Підвищення прозорості місцевих бюджетів, упровадження гендерних підходів у бюджетний процес та підзвітна громаді робота новообраних депутатів у об’єднаних територіальних громадах Донецької області та Харківської області», який виконує Чугуївська правозахисна група . Погляди, висловлені в цій публікації, належать авторам і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.