ГО «Мережа антикорупційних центрів» під час проведення моніторингу е-декларацій суддів, встановила, що суддею господарського суду Харківської області Попович Іриною Миколаївною, тобто особою яка займає відповідальне становище згідно з приміткою до ст. 50 Закону України «Про запобігання корупції», в порушення вимог ч. 3 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції» не внесено до своєї декларації особи уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015 рік, земельну ділянку площею 0,75 га і житловий будинок з надвірними спорудами, загальною площею 623,40 кв. м., а також квартиру і машиномісце, що до 15.12.2015 належали на праві приватної власності її чоловіку, а з 16.12.2015 належали на праві приватної власності ТОВ «АІА Інтернейшнл Груп Інк» 98,07% статутного капіталу якого також належали її чоловіку.

На підставі зібраних даних ГО «Мережа антикорупційних центрів» склала заяву до правоохоронних органів про вчинення кримінального правопорушення за ст. 366-1 КК України.

Опікуючись обставинами досудового розслідування, ГО «Мережа антикорупційних центрів» направила звернення з цього питання до Головного підрозділу детективів НАБУ.

Відповіддю підрозділу зазначено, що кримінальне провадження завершено

Наразі обвинувальний акт та матеріали справи перебувають на розгляді у Солом’янському районному суді міста Києва.

https://ru.slovoidilo.ua/2018/11/07/novost/pravo/sap-napravila-sud-delo-lzhi-deklaracii-sudi-xarkova?fbclid=IwAR3QPvYliEJEZgUXSvcSSRd6JVD5VQamNj157g2RnE2S4f19qAj9LFGDAWY