25.06.2016 набрали чинності зміни до Господарського кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Зокрема, були внесені зміни до ч. 7 ст. 78 ГК України, якими передбачено, що органами управління комунального унітарного підприємства, в тому числі, є наглядова рада підприємства (у разі її утворення), яка в межах компетенції, визначеної статутом підприємства та законом, контролює і спрямовує діяльність керівника підприємства.

Наглядова рада комунального унітарного підприємства утворюється за рішенням органу, до сфери управління якого належить комунальне унітарне підприємство. Критерії, відповідно до яких утворення наглядової ради комунального унітарного підприємства є обов’язковим, а також порядок утворення, організації діяльності та ліквідації наглядової ради та її комітетів, порядок призначення членів наглядової ради затверджуються рішенням відповідної місцевої ради.

Крім того, внесені важливі зміни шляхом доповнення статтею 78¹ Господарського кодексу України, якою передбачено встановлення контролю за зобов’язаннями комунального унітарного підприємства, щодо вчинення якого є заінтересованість.

Згідно з ч. 4 цієї статті, особа, яка є заінтересованою у вчиненні господарського зобов’язання, повинна протягом трьох робочих днів з моменту виникнення у неї заінтересованості, але до вчинення господарського зобов’язання, подати на розгляд наглядової ради, а у випадках, передбачених частиною дев’ятою цієї статті, — органу, до сфери управління якого належить комунальне унітарне підприємство:

— проект господарського зобов’язання із зазначенням вартості одиниці товару або послуг, якщо вона передбачена господарським зобов’язанням, і загальної суми господарського зобов’язання, передбаченого частиною третьою цієї статті;

— інформацію з посиланням на конкретні норми частини другої цієї статті із зазначенням ознаки заінтересованості особи у вчиненні господарського зобов’язання.

Наглядова рада комунального унітарного підприємства протягом 10 робочих днів з дня отримання інформації, передбаченої частиною 4 цієї статті, приймає одне з таких рішень:

— про надання згоди на вчинення відповідного господарського зобов’язання;

— про відмову у вчиненні відповідного господарського зобов’язання;

— про передачу питання на розгляд органу, до сфери управління якого належить комунальне унітарне підприємство.

Отже, існування наглядової ради є вкрай важливим, а призначення членів наглядової ради затверджуються рішенням відповідної місцевої ради, як зазначалося вище. А тому від місцевої ради необхідні рішучі дії, направлені на прийняття рішень, які б допомогли створити наглядові ради на комунальних підприємствах.

Експертом Мережі антикорупційних центрів був направлений запит до Чугуївської міської ради, у якому запитувач хотів отримати інформацію щодо прийняття рішення цією радою щодо створення такого органу управління та контролю.

Як слідує з відповіді від 17.01.2017 жодних рішень з цього питання міськрадою ще не прийнято (а лише зазначається, що такий «проект рішення планується надати на розгляд депутатам Чугуївської міської ради в першому кварталі 2017 року»).

Тому існування наглядової ради на сьогоднішній день є неможливим лише через бездіяльність цієї ради, яка грубо нехтує прикінцевими положеннями Закону України 1405-VIII, якими затверджено, що необхідно рекомендувати місцевим радам у шестимісячний строк з дня набрання чинності цим Законом ухвалити рішення, необхідні для реалізації цього Закону, тобто до 25.12.2016.

Ігнорування цих рекомендацій є протидією запровадженню ідеї відкритих бюджетів, а також засобом приховання небажаних для територіальної громади дій.

Станіслав Іванов