Харківська міськрада на сесії 21 грудня затвердила Стратегію розвитку міста до 2020 року. В її підготовці приймали участь громадські активісти.

Як зазначив аналітик Чугуївської правозахисної групи та «Мережі правового розвитку» Роман Лихачов, він брав участь у роботі команди, що готувала розділ Стратегії розвитку, що стосувався бюджету міста Харкова. І значна частина пропозицій, сформованих правозахисником, була прийнята.

За словами Р. Лихачова, до розробки проекту Стратегії були долучені понад 1000 експертів та громадських активістів Харкова та області. При створенні Стратегії вони орієнтувалися на світові та європейські тенденції розміщення продуктивних сил і найбільш передові концепції розвитку міст майбутнього. У документі визначені місія, стратегічні та оперативні цілі і завдання для забезпечення сталого розвитку Харкова.

Тепер Чугуївська правозахисна група разом із партнерською організацією «Мережа антикорупційних центрів» планують взяти активну участь у моніторингу виконання Стратегії.

Георгій Кобзар, «Громадський простір»

http://www.prostir.ua/?news=stratehiyu-rozvytku-harkova-2020-pryjnyato